Westerpoort
Locatie

Omgeving Westerpoort

Westerpoort komt op een prachtige locatie in het Oude Westen in Rotterdam, gelegen aan de prachtige Westersingel. Bekijk hieronder de kaart van de omgeving Rotterdam.

Bereken je reistijd

Vervoer
  • Lopen Lopen
  • Fietsen Fietsen
  • Auto Auto
  • Openbaar vervoer OV
Maximale afstand

Faciliteiten tonen

De locatie

Een prachtige locatie in Rotterdam

Op een geweldige locatie in de wijk het Oude Westen in Rotterdam aan de Westersingel 18-20 komt Westerpoort. Westerpoort vervlecht de binnenstad en het Oude Westen met elkaar. Socio­logisch én ecologisch! Door de Wester­poort loop je vanuit het Oude Westen zo de binnenstad in, of andersom na­tuurlijk. Je loopt dus vanuit Westerpoort binnen vier minuten het centrum van Rotterdam in, met honderden winkels, koffiebars, restaurants, terrasjes en de beroemde Markthal om de hoek. Pak de metro, deel een auto of loop gewoon. Het Centraal Station is maar zeven minuten lopen. Dus, wat wil je gaan doen?

Ook de lokale fauna heeft veel aan deze doorgang. Want de groen­structuren rond de Westersingel liggen nu geïsoleerd en hebben nood aan verbinding. Westerpoort wordt daarom ook een nieuwe groene biotoop, een complementaire plek aan het Wijkpark Oude Westen met een ecologische doorgangsroute van park naar singel. Hiermee versterken we de biodiversiteit en het klimaatadaptieve vermogen van Rotterdam.

Elke dag genieten van een groenrijke omgeving, wonen in een lekker ruim huis en je tegelijkertijd vestigen in de stad?