Westerpoort

Westerpoort

Met trots presenteren wij je ons plan voor Westerpoort, een fantastisch transformatieproject in ontwikkeling in Rotterdam. Bekijk op deze website van Westerpoort de locatie, de eerste concept beelden en het gevoel bij Westerpoort. De komende maanden zal deze website verder gevuld worden met meer informatie over het project.

Heb je interesse in wonen in Westerpoort? Schrijf je dan hier in en wij zullen je middels verschillende nieuwsbrieven op de hoogte houden van het nieuws en de ontwikkelingen rondom Westerpoort.

Schitterende locatie in Rotterdam

Op een geweldige locatie in de wijk het Oude Westen in Rotterdam aan de Westersingel 18-20 komt Westerpoort. Westerpoort vervlecht de binnenstad en het Oude Westen met elkaar. Socio­logisch én ecologisch! Door de Wester­poort loop je vanuit het Oude Westen zo de binnenstad in, of andersom na­tuurlijk. Ook de lokale fauna heeft veel aan deze doorgang. Want de groen­structuren rond de Westersingel liggen nu geïsoleerd en hebben nood aan verbinding. Westerpoort wordt daarom ook een nieuwe groene biotoop, een complementaire plek aan het Wijkpark Oude Westen met een ecologische doorgangsroute van park naar singel. Hiermee versterken we de biodiversiteit en het klimaatadaptieve vermogen van Rotterdam.

Bekijk locatie
De woningen

Het aanbod:

Plan Westerpoort biedt een uitgekiend programma aan verschillende woontypologieën, met in totaal 22 woningen. Op de tweede tot en met de vierde verdieping van Westerpoort komt een mix aan 7 middenhuur woningen met 15 koopwoningen. Binnen de woningtypen is veel diversiteit, van bijv. een parkappartement, tot een praktijk-aan-huis-woning of doorzonappartementen. De woningen staan op een sterk maatschappelijk programma, bestaande uit flexibele kantoorruimtes, sport en yoga-gelegenheden en een zes meter hoge Tuinkamer en Lobby die als ontvangstruimte dienen voor alle gebruikers en huurders met gastheer/vrouw.

Het plan Westerpoort bestaat straks uit twee verschillende volumes. Poortwachter en Parkwachter. Waar Poortwachter een oogje in het zijl houdt tussen Westersingel en de achtertuin, heeft Parkwachter ook richting het Park een sterk sociale functie. Dit paviljoen, opgetrokken uit zoveel mogelijke gerecyclede materialen, krijgt een venster op de eerste verdieping dat uitkijkt over het Wijkpark. In Parkwachter is ruimte voor yoga en meditatie, waarmee het echt een rustpunt wordt in de achtertuin.

Heb je interesse in dit project?

Schrijf je in