Header VORM Arbeidsmarktcampagne

Martijn | Werkvoorbereider op project Terras aan de Maas

27 april 2019
Martijn | Werkvoorbereider op project Terras aan de Maas

Martijn vertelt over zijn loopbaan bij VORM

Martijn (24 jaar) is sinds september 2018 in dienst bij VORM in de functie van werkvoorbereider. Op advies van zijn vader, eveneens werkzaam in de bouw, solliciteerde Martijn na zijn studie bouwkunde bij ‘een goed bouwbedrijf’. VORM dus.


Studie bouwkunde

“In de zomer van 2018 ben ik als bouwkundige afgestudeerd aan de hogeschool Rotterdam. Maar bouwkunde is nogal een breed begrip. Na mijn opleiding wist ik dus nog niet goed welke kant ik op moest gaan. De combinatie tussen ‘binnen’, het voorbereiden van het werk, en ‘buiten’, het echt zien gebeuren op de bouwplaats zelf, vind ik het leukste. Dat heb ik bij VORM gevonden. Wat ik gaaf vind is dat wat je voorbereid hebt, je een paar weken later uitgevoerd terugziet op de bouw. Ik had overigens niet gedacht dat het verschil tussen school en praktijk zo groot zou zijn. Elke dag kijk ik opnieuw mijn ogen uit en leer ik weer bij.”

Werkvoorbereider

“Ik bereid het werk voor buiten op de bouwplaats voor. Wat ik vooral mooi vind van mijn werk is dat het de combinatie van binnen met buiten is. Eerst is alleen nog maar de tekening. Je bent aan het bellen, offertes opvragen, aan het regelen en keuzes maken samen met de projectleider. Op de bouw zie je het resultaat van je werk. Mijn kantoor staat dus eigenlijk buiten, op de bouwplaats.”

Team work

”Vanzelfsprekend ben ik onderdeel van een team. De uitvoerder is de link tussen binnen en buiten. Daarnaast is er een projectleider en een ervaren werkvoorbereider. Daar trek ik veel mee op en die leert mij van alles. Dat is in principe degene, naast de projectleider, aan wie ik verantwoording afleg. Elke maandag hebben we een korte vergadering. Tijdens deze ‘weekly stand’ nemen we alle lopende zaken en taken door. Ik vind het fijn om in een team te werken waarin ieder zijn eigen taak heeft. Je wordt gewaardeerd om wat je kunt. Ik draag zelf zeker bij aan de teamspirit. Ik kan het goed met iedereen vinden en ik stel me sociaal op. Ik hou ook wel van gezelligheid binnen het team, ook omdat het bijdraagt aan goeie resultaten.”

Innovatie

“Je moet op de hoogte zijn van de relevante innovaties en vernieuwingen binnen een bepaalde tak of branche. Je moet jezelf ook steeds de vraag stellen of zaken niet slimmer of handiger kunnen. Soms kan dat betekenen dat het in de praktijk duurder uitpakt dan gepland. Dat neem je ook mee in de overweging. Maar we denken wel steeds na over hoe dingen slimmer en beter kunnen. De opdracht die ik me zelf stel is blijven verbeteren en blijven innoveren. Anders sta je stil en dan ga je achter lopen. Die gedachte leeft enorm binnen het team waar ik onderdeel van ben.”

Uitgedaagd

“VORM daagt mij uit door mij steeds meer verantwoordelijkheid te geven. Ik voel me elke dag uitgedaagd, ook omdat ik nog heel veel moet leren. Ik kom net kijken en alles is nieuw voor mij. Elke dag weer nieuwe kennis opdoen en weer leren, zodat je die ervaringen mee kunt nemen naar volgende projecten. “

Trots

“Waar ik best trots op ben is dat we onlangs in het project waar ik nu werkzaam ben in Spijkenisse, alle kelderwanden hebben geplaatst. Die heb ik dus helemaal met de bijbehorende uitsparingen uitgetekend. Dat heb ik ook voor de bekisting gedaan. En als je dan ziet dat het werk ook zo is uitgevoerd, dan geeft dat wel een goed gevoel. Wat me gaaf lijkt, als je straks ergens langs rijdt, je dan kunt zeggen; kijk, dat gebouw daar. Daar heb ik aan mee geholpen. Dat heeft mijn bedrijf gemaakt. Dat lijkt me heel gaaf om te zeggen. Die trots heb ik wel.”

VORM

“Ik heb het idee dat je bij hele grote bouwbedrijven eerder een nummer bent. Bij VORM is dat toch anders, veel persoonlijker. En zo wordt er ook met je omgegaan. Er wordt veel voor de medewerkers georganiseerd. Zoals onlangs nog de marathon van Rotterdam waar we met een team van 50 man aanwezig waren. Ik heb gemerkt dat veel mensen lang bij VORM werken. Dat zegt ook wel wat over hoe er met het personeel omgegaan wordt en de sfeer in het bedrijf. Ik voel me echt een onderdeel van het team en van het bedrijf.”

 

Ben je geïnteresseerd in een functie als Werkvoorbereider? Kijk eens of de vacature jou aanspreekt. 

 

Lees ook:

Het verhaal van uitvoerder Wouter >>

Het verhaal van uitvoerder Marvin >>