Header VORM Arbeidsmarktcampagne

Donny | Werkvoorbereider bij het Centraal Technisch Bureau

4 april 2019
Donny | Werkvoorbereider bij het Centraal Technisch Bureau

Donny aan het woord

Donny uit Dordrecht (28 jaar) studeerde bouwkunde in Rotterdam en is nu 2,5 jaar in dienst bij VORM. Hij startte als werkvoorbereider op het zorgboulevardproject in Zaandam, maar het laatste half jaar is hij actief op het Centraal Technisch Bureau in Papendrecht.

Uitdaging

“Ik ken VORM door de verhalen op school. VORM is het bedrijf waar je echt heen wil, zo werd op school gezegd. Een jong en fris bedrijf waarvan bekend is dat er veel van je gevraagd wordt. Maar ook dat ze er veel voor teruggeven. Als je dus een uitdaging zoekt moet je bij VORM zijn. Ik heb wel geprobeerd stage te lopen, maar zonder resultaat. Vervolgens na mijn afstuderen nog een keer gesolliciteerd, maar dat lukte de eerste keer ook niet. Pas de derde keer was het aan.”

Centraal Technisch Bureau

“Vanuit school ben ik eerst bij een winkelinrichter gaan werken. Maar na een half jaar wist ik wel dat dit het niet helemaal was. Ik wilde toch echt iets bij een bouwbedrijf doen. Bij VORM ben ik als werkvoorbereider begonnen. Twee jaar op en neer naar Zaandam, waar we de zorgboulevard hebben gemaakt. Een half jaar voordat het daar klaar was heb ik al wat lijntjes uitgezet om te kijken wat ik nu echt het leukste vind. Ik heb mijn vraag ook bij het bedrijfsbureau uitgezet, wat nu het Centraal Technisch Bureau (CTB) heet. Het laatste half jaar werk ik nu dus op het CTB, hier op kantoor in Papendrecht. Wij staan als afdeling naast de ontwikkelaar om te kijken hoe bouwbaar een project is en voor welk bedrag het gerealiseerd kan worden. Vervolgens geven wij het stokje weer door aan het uitvoerend team. En die gaan het daadwerkelijk maken.”

Eigen initiatief

“Nadat ik was aangenomen werd ik gekoppeld aan een senior werkvoorbereider die mij begeleidde. Hij heeft me zeker uitgedaagd verder te kijken. Dat wordt binnen het bedrijf sowieso heel goed gedaan. Ze stimuleren elkaar om echt meer uit jezelf te halen. Mijn werkvoorbereider zei dus: probeer zo veel mogelijk te leren en verder te kijken naar wat je leuk vindt. Dat verder kijken ging eigenlijk heel simpel. We zijn samen naar de leidinggevende van het bedrijfsbureau gegaan en gevraagd wat de mogelijkheden zijn. Dat is dus wel mooi aan dit bedrijf omdat je eigenlijk alle kanten op kunt. Als je het maar vraagt, kunnen ze veel voor je doen. Eigen initiatief wordt beloond.”

Elke dag is anders

“Ik vind het wel belangrijk dat de mensen met wie je werkt voor elkaar klaar staan. Dat er een goede sfeer is en gemoedelijk met elkaar omgegaan wordt. En daar is bij VORM zeker sprake van. Ik heb ook het idee dat alle mensen hier serieus zijn in de wijze waarop ze met hun werk omgaan. Ik heb hier altijd een goed teamgevoel gehad. Het leuke aan de bouw is dat het ook altijd nieuw blijft omdat elk project anders is. Mijn dag is dan ook altijd anders. Je krijgt een vraagstelling op je bord en je probeert steeds de beste oplossing te bedenken. Je haalt overal je informatie vandaan en je zorgt dat je een passend antwoord of advies geeft.”

Vooruitstrevend

“We zijn elke dag bezig met vernieuwing. In mijn huidige dagelijkse bezigheden gaat het nu bijvoorbeeld heel erg om veiligheid. Ik vind VORM daarin wel vooruitstrevend. Ik merk dat VORM echt het verschil wil maken en het beste wil presteren. Eigenlijk ben je de hele bezig om te kijken of je dingen anders, beter, goedkoper, slimmer kunt doen. Hoe kun je iets slimmer aanpakken en daarmee ook de kosten zo laag mogelijk te houden. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor de vraagstukken en de wensen van de klant, de eindgebruiker. Dat zijn de vraagstukken die je steeds weer uitdagen. Je wilt het allereerst oplossen en dan ook zo efficiënt mogelijk. Binnen de scope van wat wij kunnen, kijken wij altijd naar de meest efficiënte manier om de wensen van de klant binnen de kaders van het projecten te realiseren.”

Ambities

“Ik heb nu echt een geweldige baan, maar ik heb wel ambities. Ik ben niet iemand die heel zijn leven hetzelfde moet doen. Het liefst wil ik binnen VORM verder groeien. In de toekomst, als ik meer ervaring heb, wil ik ook meer verantwoordelijkheid. Mijn grootste uitdaging nu is om zo veel mogelijk kennis op te halen. Om zoveel mogelijk facetten van dit bedrijf mee te krijgen. Met als doel door te groeien en te kijken wat ik hierna echt wil gaan doen. Volgens mij blinkt VORM zelf uit in ambitie. Ze groeien, ze pakken bijzondere projecten aan en ze willen vooruit. Ze zijn hongerig. Dat vind ik supergaaf om te zien. Daar kan ik mezelf in vinden.”

Heb je interesse in een functie bij VORM?
Kijk hier of er een vacature voor je bij staat.

 

 Lees ook:

Het verhaal van uitvoerder Marvin >>

Het verhaal van calculator Mariska >>