SMART home van VORM
Jouw
nieuwe huis.
Klaar voor de
toekomst.
VORM bereidt je nieuwe woning voor op alle nieuwe, slimme toepassingen zodat jij deze in de toekomst eenvoudig kan gaan gebruiken. Zo kun je straks bijvoorbeeld de verlichting, ventilatie, verwarming, beveiliging en alle audio in je huis regelen. Zelfs op afstand! Het netwerk die al die slimme toepassingen mogelijk gaat maken, leggen we alvast aan. Dat netwerk sluiten we vervolgens aan op een slimme hub (Niko Home Control), zodat je hele huis met je smartphone, PC, tablet of zelfs met je stem te bedienen is. En dat is nog niet alles. Om je kennis te laten maken met de mogelijkheden van SMART Home van VORM, krijgt je woning alvast een aantal slimme lichtpunten op de begane grond. Zo is je nieuwe huis van VORM helemaal SMART Ready!
Samenwerking tussen topmerken
Bij de ontwikkeling van jouw slimme huis werkt VORM nauw samen met SONOS audiosystemen en NIKO schakelmateriaal. Hoogwaardige merken die volop inzetten op innovatiekracht, gebruiksgemak en ontwikkeling. Met hen hebben we een platform ontwikkelt waarmee je alle huidige en nieuwe toepassingen kunt aansturen met elkaar in verbinding kunt brengen.

SMART Ready

Standaard hebben we jouw nieuwe huis voorzien van een netwerk waarop je alle mogelijke toepassingen kunt aansluiten. In het SMART Ready pakket, zoals we dit noemen, hebben we ook een aantal slimme features opgenomen, om je kennis te laten maken met de mogelijkheden van SMART Home.
VORM
Op de begane grond zijn een aantal lichtpunten en verlichtingssferen te bedienen met je smartphone en/of tablet, ook als je zelf niet thuis bent. De Niko Home Control hub in de meterkast staat in verbinding met je app (Android/ iOS) die gratis te downloaden is in de appstore. De hub laat toe om tot 3 toestellen rechtstreeks aan te sluiten. Met een extra switch kan dit aantal verder uitgebreid worden.
Je huis krijgt standaard een alarmfunctie in de vorm van een draadloze bewegingsmelder in de hal. Je schakelt het alarm in of uit door de "Alles AAN/UIT" schakelaar in de hal 3 seconden in te blijven drukken bij vertrek of aankomst. Bij het afgaan van het alarm worden alle aangesloten lichtpunten ingeschakeld en wordt er een bericht gestuurd naar de smartphones of tablets die je daarvoor hebt aangemeld. Als je je woning uitbreidt met Sonos is het mogelijk een alarm af te laten gaan via je Sonos installatie.
Schakel je het alarm in, dan kun je ook de verlichting in de hal, de keuken en de woonkamer op steeds verschillende momenten aan en uit laten schakelen. Zo lijkt het alsof je thuis bent. Deze aanwezigheidssimulatie is een goede methode om indringers op afstand te houden!
In de Niko Home Control app op je smartphone en/of tablet is een paniekknop opgenomen. Druk je die knop in, dan worden alle aangesloten lichtpunten ingeschakeld en wordt er een bericht gestuurd naar de andere smartphones en tablets die je daarvoor hebt aangemeld. Als je je woning uitbreidt met Sonos is het mogelijk een alarm af te laten gaan via je Sonos installatie.
Je huis is standaard uitgerust met een aantal Niko Home Control schakelaars. De lichtpunten in de hal, keuken, woonkamer en buitenlichtpunt bij de voordeur zijn daarmee bedienbaar. Dat kan daarnaast met je smartphone/tablet of automatisch via de ingebouwde klok.
In de hal wordt een specifieke "Alles AAN/UIT" schakelaar geplaatst. Door deze schakelaar 3 sec. ingedrukt te houden is het mogelijk dat alle aangesloten lichtpunten uitgeschakeld en worden en wordt de alarmfunctie en de aanwezigheidssimulatie geactiveerd.
Je kunt via de app maar ook via handige gratis software voor je PC of laptop alle standaardinstellingen van je SMART Home aanpassen, zoals bijvoorbeeld de timing van de verlichting, het alarmbericht of de verlichtingssferen. Je kunt ook de Astro Klok functie inschakelen, zodat het licht bij het invallen van de schemering automatisch aangaat.

Koppel en breid SMART Home uit

Heel veel functies in je huis kun je gemakkelijk koppelen aan het netwerk van SMART Home. Denk daarbij aan de verwarming, ventilatie, je audiosysteem, gordijnen of zonneschermen. Zelfs als je niet thuis bent, kun je zo alles bedienen en controleren. VORM heeft alvast twee uitbreidingspakketten samengesteld, waarmee je jouw nieuwe woning nog slimmer, comfortabeler en veiliger maakt.

SMART Comfort

SMART Comfort is de uitbreiding wanneer je net wat meer comfort wil van SMART Home. Daarnaast is in dit aanvullend pakket een SONOS audiosysteem opgenomen, waarmee je ook de basis legt voor jouw favoriete muziek én spraakbediening van al je slimme schakelaars, alarm en stopcontacten! Wat krijg je bovenop je SMART Ready pakket?
VORM
In het SONOS Home Cinema Pack ‘Comfort’ is de volgende hardware opgenomen:

BOOST
De eenvoudige wifi-hub waarmee je ononderbroken luistert. Creëer een speciaal draadloos netwerk voor je Sonos-systeem met Boost. Steek de stekker van Boost in het stopcontact, sluit hem aan op je router en volg de eenvoudige stappen in de Sonos-app.

BEAM
De slimme, compacte soundbar voor tv, muziek en meer. Speel met Beam alles af waar jij van houdt. Bedien hem bijvoorbeeld met je stem, afstandsbediening of de Sonos-app.

ONE SL (2 x)
De krachtige, microfoonloze speaker voor muziek en meer. Geniet van rijk, kamervullend geluid met Sonos One SL. Bedien hem met de Sonos-app, AirPlay 2 en meer. Hij is vochtbestendig dus hij kan zelfs in de badkamer.

Het SONOS-systeem zorgt niet alleen voor geweldig geluid in huis! Met de koppeling van je SONOS-systeem aan de Niko Home Control hub voeg je stembediening toe aan je SMART Home. Stel zelf je commando’s in en bedien alles in huis vanaf de bank!
In je woonkamer wordt de Digital Black bediening voor Niko Home Control geïnstalleerd. Dit is een flexibele digitale bediening waarmee op een handige en gemakkelijk te bedienen manier maximaal 12 functies samenkomen, zoals het bedienen van de verlichting, de ventilatie en de rolluiken. Alle Niko Home Control functies die beschikbaar zijn in uw woning zijn op te nemen in de bediening. De bediening heeft de afmetingen van een gewone schakelaar.

Via de bediening kan ook het Sonos systeem worden bediend. Het volume kan worden geregeld, er kan een Sonos favoriet worden gekozen en de muziek kan worden aan- en uitgezet.
Naar keuze worden 3 plafondlichtpunten met een dimfunctie uitgerust i.p.v. alleen aan- of uitgeschakeld. Je kunt de verlichting ook samen in één keer dimmen of bepaalde sferen instellen. Maak deze zelf aan of kies bijvoorbeeld uit de sferen Dineren, Opstaan of TV Kijken!
In het toilet op de begane grond en een andere ruimte naar keuze wordt een slimme schakelaar en een bewegingsmelder geplaatst voor het plafondlichtpunt. Bij het binnenkomen van de betreffende ruimte wordt automatisch het plafondlichtpunt en bijvoorbeeld de ventilatie ingeschakeld.
Wanneer er geen beweging meer is, wordt de stroom na een ingestelde tijd (standaard 30 seconden) onderbroken.
In een van de slaapkamers wordt een draadloze schakelaar geplaatst. Deze schakelt ‘s nachts het licht in de slaapkamer en/of overloop automatisch om naar oriëntatieverlichting.
Via je smartphone of tablet kun je ook een drietal stopcontacten in de woonkamer bedienen, voor bijvoorbeeld een staande lamp of schemerlamp. Maar ook je audio-installatie, computer of opladers kun je eraan koppelen. Je stopcontact kan ook het energieverbruik van het aangesloten apparaat meten.

SMART Safety

Met het SMART Safety pakket wordt uw nieuwe woning nog slimmer, veiliger en comfortabeler opgeleverd. In het pakket is naast de slimme oplossingen die standaard worden aangeboden (zie SMART Ready) ook gezorgd voor een maximale beveiliging van uw woning. Bij de uitbreiding is een hoogwaardig SONOS-systeem opgenomen, waarmee ook stembediening wordt toegevoegd aan de functies in uw slimme huis. Wat krijg je bovenop je SMART Ready pakket?
VORM
In het SONOS Ultimate Home Cinema Pack ‘Safety’ is de volgende hardware opgenomen:

BOOST
De eenvoudige wifi-hub waarmee je ononderbroken luistert. Creëer een speciaal draadloos netwerk voor je Sonos-systeem met Boost. Steek de stekker van Boost in het stopcontact, sluit hem aan op je router en volg de eenvoudige stappen in de Sonos-app.

ARC
De bevestigbare soundbar voor tv-programma’s, films, muziek en meer. Met de ARC Playbar geniet je in de hele kamer van kraakheldere dialogen en een indrukwekkende bass. Bedien hem bijvoorbeeld met de Sonos-app of je afstandsbediening.

ONE SL (2x)
De krachtige, microfoonloze speaker voor muziek en meer. Geniet van rijk, kamervullend geluid met Sonos One SL. Bedien hem met de Sonos-app, AirPlay 2 en meer. Hij is vochtbestendig dus hij kan zelfs in de badkamer.

SUB
De draadloze subwoofer voor diepe bass. Hoor en voel het verschil wanneer je Sub aansluit op je Sonos-systeem.

Het SONOS-systeem zorgt niet alleen voor geweldig geluid in huis! Met de koppeling van je SONOS-systeem aan de Niko Home Control hub voeg je stembediening en feedback toe aan je SMART Home. Stel zelf je commando’s in en bedien alles in huis vanaf de bank! Andersom werkt je SONOS-systeem ook als luidspreker van je alarminstallatie. Speel een indringend geluid af of juist een geruststellende boodschap bij een noodgeval.
In je huis worden twee draadloze detectoren geplaatst bij ramen en deuren naar keuze, die worden gekoppeld aan de Niko Home Control Hub. Wanneer er een ongewenste toegang wordt gedetecteerd, worden alle aangesloten lichtpunten ingeschakeld en wordt er een bericht gestuurd naar het SONOS-systeem en de smartphones of tablets die zijn ingesteld voor de ontvangst van deze melding. Het SONOS-systeem kan zo ingezet worden als verspreider van een alarmerend geluid.
Er wordt een rookmelder geplaatst in de hal, met een draadloze koppeling naar de Niko Home Control Hub. Bij het afgaan van de rookmelder worden alle aangesloten lichtpunten ingeschakeld en wordt er een bericht gestuurd naar het SONOS-systeem en de smartphones of tablets die zijn ingesteld voor de ontvangst van deze melding. Het SONOS-systeem kan daarna een alarmerende of juist rustgevende boodschap uitspreken, die je zelf instelt.
In huis wordt een draadloze paniektoets geplaatst, waar jij dat wil (bijvoorbeeld de slaapkamer). Na het indrukken van de paniektoets worden alle aangesloten lichtpunten ingeschakeld en wordt er een bericht gestuurd naar het SONOS-systeem of de smartphones en tablets die zijn ingesteld voor de ontvangst van deze melding. Het SONOS-systeem kan daarna een alarmerende of juist rustgevende boodschap uitspreken, die je zelf instelt.
Bij de voordeur wordt een videocamera geplaatst. Wanneer iemand aanbelt kan de bewoner op smartphone of tabletkijken wie er voor de deur staat, zelfs wanneer men niet thuis is.
Via je smartphone of tablet kun je ook een drietal stopcontacten in de woonkamer bedienen, voor bijvoorbeeld een staande lamp of schemerlamp. Maar ook je audio-installatie, computer of opladers kun je eraan koppelen. Je stopcontact kan ook het energieverbruik van het aangesloten apparaat meten.
Vragen of meer informatie?
Neem contact op met jouw
VORM WoningCoaches.