Sluishuis

Innovatie

Innovatie ontstaat bij ons zowel in het werk als door goed te luisteren naar onze klanten en hun behoeften om te zetten in nieuwe producten en diensten. De oude econoom Schumpeter zei het al: “innovatie volgt uit nieuwe combinaties”. Daarom zoeken ook wij voortdurend naar nieuwe technieken die niet noodzakelijk inde bouw bedacht worden doch vooral daarbuiten. Wij hebben ons aangesloten bij Holland ConTech, DE organisatie die grown-ups verbindt aan start-ups.

Innovatie in het werk
Een voorbeeld van innovatie in het werk is ons initiatief Beter bouwen Doe Je Samen. Vanuit onze drive om bij te dragen aan een duurzame wereld én de wil om een goede werkgever te zijn, realiseren we hiermee dat onze mensen zelf hun beste werkomgeving creëren waardoor ruimte ontstaat voor de ontwikkeling van meerwaarde voor onze klanten. Zo creëren we een lerende organisatie die kennis en kunde borgt en voortdurend verbetert. Dit resulteert uiteindelijk in een beter eindproduct onder werkomstandigheden die voor onze werknemers en onze bouwpartners steeds verder verbeteren. Kort gezegd: een helder proces, sneller bouwen, betere kwaliteit, geen afval, geen faalkosten en tevreden klanten.

Nieuwe producten en diensten
Een nieuw product ontwikkelen we met 6D Wonen waarbij de wensen van de woonconsument direct vertaald worden naar een huis waar wooncomfort én een lage energierekening hand in hand gaan. Met onze financiële dienst VORM Finance helpen we kopers en de kopers van onze kopers met advies en financiering van hun nieuwe woning. Daarnaast werken we volop aan nieuwe producten waarmee wij het comfort van onze kopers, huurders en opdrachtgevers verder verhogen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld toepassing van domotica (genaamd VORMotica) met als basis producten van Digitalstrom en NIKO. Alles is koppelbaar met andere producten zoals Philips Hue verlichting, SONOS geluidsapparatuur, camera’s van Doorbird, thermostaten en rookmelders van NEST en Siemens en Miele connected. Door alles te koppelen ontstaat een geautomatiseerde omgeving waarmee wij intelligente woningen creëren. Bovendien doen we er alles aan om duurzame en slimme energiesystemen te ontwikkelen, onder andere met onze partner Klimaatgarant. Ook sluipen er innovaties in het bouwproces die gebruikers minder snel opvallen. Denk hierbij aan de nieuwste generatie isolatiematerialen, isolerende beglazing, PV panelen, materialen die levenslang recyclebaar zijn etc.

Heb je ideeën voor innovatieve producten en diensten die bij ons een rol kunnen spelen? Laat het ons weten!