9 stappen

Iedereen heeft zijn eigen beweegredenen om een huis te kopen, maar er zijn uiteraard ook veel overeenkomsten. Wil je zien wat jouw ‘medekopers’ beweegt en met wat voor gedachten en vraagstukken zij rondlopen? VORM heeft het op een leuke manier samengevat en de hoofdmotieven van huurders, eerste kopers en doorstromers voor je op een rijtje gezet. 

1. Een plek voor nieuwe herinneringen

Bepaal wáár je wilt wonen. Op veel plaatsen in Nederland bouwen wij VORMHuizen. De locatie waar je gaat wonen, je nieuwe buurt, is uiteraard bijzonder belangrijk. Een huis is namelijk zoveel meer dan een stapel stenen, het is de plek waar je nieuwe herinneringen gaat maken. Wij kiezen onze locaties met zorg. Misschien bouwen vlak bij jou in de buurt, misschien wil je verhuizen naar een andere plaats waar wij bouwen. Hóe je ook wilt wonen, wáár je ook wilt wonen, wij zijn er om je te helpen. Wij zijn thuismakers. Al 100 jaar.

DE VORMHUIZEN

Uiteraard wordt jouw VORMHuis gebouwd volgens de laatste standaarden. Een duurzame en prettige woonomgeving staan hierbij dan ook centraal. Kijk waar wij allemaal bouwen en vind je VORMHuis.
Bekijk hier het aanbod

2. Rekenwerk

Samen met de HypotheekSpecialisten van VORM Sales & Finance kijk je of een hypotheek voor je nieuwe VORMHuis haalbaar is. En met haalbaar bedoelen we niet alleen verkrijgbaar, maar vooral betaalbaar. Je woont immers om te leven en niet andersom. Je krijgt uitleg over het VORM Ruim Leven-programma® en we kijken hoe jij optimaal kunt profiteren van de voordelen die we je met ons programma kunnen bieden. De koper van een VORMhuis kóópt niet alléén blij, maar wóónt ook blij. Dat is ons doel. Een VORMHuis, woon beter, leef goedkoper.

3. Krijg voorrang

Dromen moeten uitkomen en geen nachtmerries worden. Één van de vervelendste dingen die je kan overkomen is dat het huis van je dromen naar een ander gaat. Daarom werkt VORM met het PreSale systeem. Door middel van de PreSale heb je als koper zelf invloed op de toewijzing. Bij de meeste toewijzingsprocessen heb je dat absoluut niet. Het speelt dan namelijk vaak een rol wie je kent of wie je bent, wie het hoogste salaris heeft of de meeste overwaarde of spaargeld. Bij een loting wijs je blind toe. Een enorm nadeel is dan dat je aan mensen toewijst waarvan je niet weet wie wel echt graag in je plan willen wonen en die het huis wellicht helemaal niet kunnen of qua maandlast wíllen betalen, terwijl mensen die er wel dolgraag willen wonen ‘toevallig’ aan de zijlijn staan. Wij vinden het belangrijk om te weten wie er het liefste in onze woningen wíl wonen en niet wie dit het beste kán. Wat haalbaar en betaalbaar voor je is bekijken wij namelijk samen met jou in ons Oriëntatie- of Kennismakingsgesprek.

4. The personal touch

Woon in je eigen droom en niet in die van iemand anders. Als je een bestaand, tweedehands huis koopt, woon je altijd een stukje in de smaak van iemand anders. Ieder VORMHuis heeft een bijzonder complete basisuitvoering. Maar uiteraard is het juist het voordeel van een VORMHuis dat je het helemaal éigen kunt maken. Tot en met de laatste tegel in de badkamer weerspiegelt je VORMHuis jouw identiteit. In deze fase kijk je samen met de nieuwbouwadviseur van VORM wat de beste invulling van jouw individuele woonwensen is. Ieder VORMHuis heeft een groot aantal te personaliseren opties waarmee je volledig je eigen stempel op je huis kunt zetten. En zo hoort het.

JOUW VORMHUIS

Juist bij een nieuwbouwhuis kun je alles, tot op de laatste badkamertegel toe, volledig naar je eigen wens en smaak uit laten voeren. Jóuw huis krijgt jóuw karakter, dat is juist één van de grote charmes van een VORMHuis. Jouw huis is helemaal jij.

5. De Handdruk

Alle afspraken die wij met elkaar hebben gemaakt over de koopsom van je VORMHuis, het interieur, het exterieur, de door jou gekozen opties en een beveiliging inzake je maandlasten worden contractueel vastgelegd in een koop- en aannemingsovereenkomst. De overeenkomst bevat uiteraard ook al onze garanties. Deze overeenkomst wordt wederzijds getekend.

"WE KONDEN DE INDELING HELEMAAL ZELF BEPALEN"
- Koper uit Spijkenisse

6. Een droom wordt werkelijkheid

Onze professionals gaan aan de slag op de bouwplaats. Verdieping voor verdieping en steen voor steen wordt jouw VORMHuis met zorg door ons gebouwd, volgens de door jou opgegeven specificaties. Uiteraard ben je van tijd tot tijd van harte welkom om de vorderingen te bewonderen. Deze bezoeken zijn vanuit veiligheidsaspecten altijd begeleid, wat uiteraard ook weer het voordeel heeft dat mogelijke vragen direct kunnen worden beantwoord door één van onze medewerkers.

7. Alles naar wens?

Bijna is het zover. Bijna kun je gaan wonen. Samen met één van onze medewerkers loop je je bijna-thuis door om te kijken of alles volgens jouw wensen is en of er nog zaken verbeterd zouden moeten worden.
Bij de aankoop van je VORMHuis wordt je bijgestaan door leden uit onze eigen ‘familie’. Onze betrokken en professionele Kopersadviseurs helpen je om ieder hoekje en gaatje van je VORMHuis precies zó te krijgen als jij het wilt.

8. De sleutels!

Dit is de grote dag. Champagne! Vanaf vandaag is ons VORMHuis jouw thuis. Één van onze specialisten neemt uiteraard uitgebreid de tijd om alle aspecten van je gloednieuwe VORMHuis met je door te nemen en alle vragen die je mogelijk zou kunnen hebben te beantwoorden. Vanaf deze dag ben je dan écht eigenaar van een VORMHuis met alle garanties en voordelen die daar bij horen. Je wordt automatisch opgenomen in het VORMService-programma. Als er iets niet meer werkt hoe jij het wilt kun je direct op onze hulp rekenen.

9. Leef beter, woon goedkoper

De schilderijen hangen, de planten staan, de tuin boeit en bloeit. Geniet van je VORMHuis, leef en woon gelukkig in de wetenschap dat je het goed gedaan hebt. De maandlast is betaalbaar, het leven is mooi. En waar nodig staan onze experts je uiteraard nog altijd terzijde. Je bent koper.