VORM neemt Houtbouwfabriek DTA B.V. over om meer betaalbare en duurzame woningen te bouwen
3 mei 2022

VORM neemt Houtbouwfabriek DTA B.V. over om meer betaalbare en duurzame woningen te bouwen

VORM heeft 100% van de aandelen in Houtbouwfabriek DTA in Middelharnis geacquireerd. Deze overname stelt ons in staat de productie van grondgebonden houtbouwwoningen te vergroten en de ontwikkeling van seriematige appartementen te laten groeien. Dit sluit aan op de visie van VORM, om meer betaalbare houtbouwwoningen en seriematige appartementen toe te voegen en hiermee de realisatie van meer betaalbare woningen duurzaam te versnellen.

VORM zet hiermee een volgende stap in haar ambitie om in 2025 de meest verantwoordelijke en innovatieve bouwende ontwikkelaar van Nederland te zijn. “Wij willen dat onze onderwijzers, verplegers en onze kinderen straks wél de keuze hebben om in de stad te blijven wonen in een fijne en leefbare buurt. De overname helpt ons sneller te innoveren en ligt in lijn met onze duurzaamheidsambities”, vertelt Hans Meurs, CEO bij VORM.

Visie VORM op de overname

VORM kenmerkt zich door continue te innoveren en op zoek te gaan naar kansen die bijdragen aan de ambitie van de organisatie, om voor iedereen een betaalbare en unieke woning in een leefbare wijk te realiseren. Dit doet de organisatie door zelf initiatieven te starten én veelbelovende marktpartijen door overname toe te voegen aan de VORM-familie van bedrijven. “De ontwikkeling en productie van houtbouwwoningen, appartementen en innovatieve woonproducten vindt dankzij deze overname vanaf nu grotendeels plaats in onze eigen houtbouwfabriek in Middelharnis. Daarnaast helpt de overname ons om nog slimmer te opereren en samen nieuwe houtbouwproducten te ontwikkelen die bijdragen aan het duurzaam versnellen van de enorme woningbouwopgave in Nederland”, aldus Meurs.

Nimbel en DAT bouwsystemen

DTA B.V. richt zich vanuit DAT Bouwsystemen met het product Construq op prefab vrijstaande woningen voor de particuliere woningbouw en met Nimbel op seriematige bouw van grondgebonden woningen en appartementen in bestaande en nieuwe buurten. De overname komt ook voort uit de wens om nog slimmer te opereren. Zo gaan VORM en DTA samen nieuwe houtbouwproducten ontwikkelen die bijdragen aan het duurzaam versnellen van de enorme woningbouwopgave in Nederland.