Syntrus Achmea RE&F laat door Ballast Nedam Development en VORM Ontwikkeling nog eens 465 zelfstandige studentenwoningen realiseren op de campus Yours Leiden
10 november 2017

Syntrus Achmea RE&F laat door Ballast Nedam Development en VORM Ontwikkeling nog eens 465 zelfstandige studentenwoningen realiseren op de campus Yours Leiden

De woningen worden toegevoegd aan de portefeuille van het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). “De woningen voorzien in de behoefte aan betaalbare en comfortabele huisvesting voor studenten in de kennisstad Leiden”, zegt Onno Hoff, director Fundmanagement Vastgoed bij Syntrus Achmea RE&F. “Daarnaast willen we graag duurzaam beleggen voor onze opdrachtgevers en onze huurders. Dit project past perfect in die doelstellingen.”


De nieuwe appartementen, ontworpen door het Delftse bureau Mecanoo, liggen vlakbij NS-station Lammenschans. Ze zijn gemiddeld 28 vierkante meter groot en hebben een eigen keuken en badkamer. Voor de verwarming en energieopwekking wordt gebruikgemaakt van een combinatie van een warmtepompboiler, een warmte-terug-win (WTW) ventilatiesysteem en zonnepanelen. De traditionele gasaansluiting is niet nodig. Ballast Nedam en VORM zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het gebied en de realisatie van de woningen.


Wethouder Paul Laudy (Bouw en Openbare Ruimte): “Leiden is een kennisstad. Daar horen goede studentenwoningen bij. Deze ontwikkeling is een mooi vervolg op de studentenwoningen die in 2015 al in de Lammenschansdriehoek zijn gerealiseerd. Hiermee wordt de nieuwe woonwijk nog levendiger. Super wonen op een steenworp afstand van onze mooie binnenstad.”


Syntrus Achmea RE&F heeft sinds 2015 al 583 studenten- en 117 starterswoningen op Yours Leiden in portefeuille. In mei dit jaar vond de oplevering plaats van 76 appartementen aan de Wassenaarseweg in de wijk Boerhaave. En in maart werd officieel het startsein gegeven voor de bouw van Lorentz in het centrum, waarin Syntrus Achmea RE&F namens zijn opdrachtgevers 173 appartementen, kantoren, commerciële ruimtes en een parkeergarage met 198 plaatsen afneemt.