KOER
Jeroen en Lieke

Starters

Jeroen en Lieke zijn starters op de koopwoningmarkt, ze huren al 10 jaar. De huur loopt nu echter dusdanig op dat een mooie koopwoning hen aantrekkelijker lijkt. Ze hebben best veel gespaard en dat spaargeld willen ze voor een stevig gedeelte inzetten bij de koop van hun droomhuis in KOER.

Ze kiezen voor een woning van € 577.500,-. De keuken, de wand- en vloerafwerking en wat andere bouwkundige upgrades willen ze graag meenemen in de hypotheek. Hiervoor hebben Jeroen en Lieke € 58.000,- nodig. De maandlasten die de hypotheek tijdens de bouw gaat vragen willen ze liever niet zelf betalen. Ze willen hiervoor een depot binnen de hypotheek aanleggen, zo voorkomen ze dubbele maandlasten.

Kostenopstelling appartement (en hypotheek):

  • € 577.500,- Koopsom
  • €  58.000,- Vloer, wanden en diverse upgrades
  • €  25.000,- Afdekking maandlasten tijdens de bouw
  • € 660.500,- Totale investering
  • €  85.000,- Spaargeld -/-
  • € 575.500,- Hypotheek

Qua hypotheek willen Jeroen en Lieke de rente minimaal 20 jaar vastzetten. Afhankelijk van wat ze willen, volledige verplichte terugbetaling of halve verplichte terugbetaling (een aflossingsvrije hypotheek mag nog steeds, maar op een nieuwe aflossingsvrije hypotheek heb je geen recht op renteaftrek) wordt de netto-maandlast € 1.880,- óf € 1.545,-.

*de rekenvoorbeelden zijn gebaseerd op rentestanden per 2 maart 2022. De genoemde maandlasten zijn louter bedoeld als indicatie, je kunt hieraan geen rechten ontlenen.

Terug naar maandlasten