BossaNova
Bayek en Aya

Nu huurder, straks een mooie koopwoning in Bossa Nova

Bayek en Aya willen graag in een mooi en ruim Terrasappartement 90 gaan wonen.

Bayek en Aya zijn starters op de koopwoningmarkt, ze huren al 10 jaar. De huur loopt nu echter dusdanig op dat een mooie koopwoning hen aantrekkelijker lijkt.

Huidige situatie
Ze hebben best veel gespaard en dat spaargeld willen ze voor een stevig gedeelte inzetten in de hypotheek. Omdat ‘hun’ Terrasappartement 90 al zo compleet is, hebben ze maar weinig geld nodig voor extra’s en upgrades. De koop van het Duurzaamheidspakket, de wand- en vloerafwerking en wat andere bouwkundige upgrades willen ze wel graag meenemen in de hypotheek. Hiervoor hebben Bayek en Aya € 30.000,- nodig. De maandlasten die de hypotheek tijdens de bouw gaat vragen willen ze liever niet zelf betalen. Ze willen hiervoor een depot binnen de hypotheek
aanleggen, zo voorkomen ze dubbele maandlasten.

Kostenopstelling appartement (en hypotheek):

  • € 394.000,- Koopsom
  • €   30.000,- Vloer, wanden, Duurzaamheidspakket, diverse upgrades
  • €   10.000,- Afdekking maandlasten tijdens de bouw
  • € 434.000,- Totale investering
  • €   45.000,- Spaargeld -\-
  • € 389.000,- Hypotheek

Qua hypotheek willen Bayek en Aya de rente minimaal 20 jaar vastzetten. Afhankelijk van wat ze willen, volledige verplichte terugbetaling of halve verplichte terugbetaling (een aflossingsvrije hypotheek mag nog steeds, maar op een nieuwe aflossingsvrije hypotheek heb je geen recht op renteaftrek) wordt de nettomaandlast € 1.239,- óf € 925,-.

Bekijk de downloads de complete flyer ''Nu huurder, straks een mooie koopwoning in Bossa Nova''

Terug naar maandlasten