Aan de Zijdewende

Aan de Zijdewende

Met gepaste trots stellen we Aan de Zijdewende aan je voor! Een mooie nieuwe invulling in de bestaande wijk Galecope, te Nieuwegein! Met prachtige woningen die zich onderscheiden door de hoogwaardige afwerking. Woningen waar duurzaam omgegaan wordt met energie en het klimaat voorop staan. En dit alles in een kindvriendelijke wijk.

Waar komt de naam Aan de Zijdewende vandaan?
Rond de Galecopperdijk waren er vroeger woeste gronden te vinden. Via leen of koop konden deze ontgonnen worden tot ”Copes” oftewel percelen. Aan de zijkant van elke Cope werd een soort kade cq aanlegplaats gecreeerd. Deze kade aan een Cope heet een Zijdewende. Een Zijdewende lag altijd op de grens tussen 2 kavels. De Zijdewende bood extra bescherming van het perceel.

Heb je interesse en wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je hier in!

Nieuwegein

Aan de zijdewende is gelegen in een van de laatst ontwikkelde wijken van Nieuwegein, de grote wijk Galecop. Een plek te midden van veel groen en water met een schitterende brede groenzone, de Galecopperzoom.

Ben je benieuwd hoe ver het is naar de scholen, de supermarkt of bijvoorbeeld de huisarts? Bekijk dan onze handige locatie checker!

Bekijk locatie
De woningen

Aanbod

Dit plan is nog volop in ontwikkeling. In overleg met de gemeente hebben wij het woonprogramma afgestemd en nu delen we graag met u wat wij op deze mooie locatie voor ogen hebben:

  • 9 nieuwe rijwoningen van ca. 150 m² woonoppervlak met riante vóór- en achtertuin
  • 8 nieuwe senioren twee-onder-één kapwoningen van ca. 125 m² woonoppervlak met de badkamer en slaapkamer op de begane grond
  • 6 nieuwe twee-onder- één kapwoningen van ca. 180 m² woonoppervlak met vóór- en achtertuin, een garage en parkeren op eigen terrein
  • 2 nieuwe vrijstaande woningen van ca. 220 m² woonoppervlak met ruime tuin, een garage en parkeren op eigen terrein
  • 6 vrije kavels van gemiddeld ca. 550 m² woonoppervlak waar je vrij bent jouw droomhuis te bouwen 
  • een nieuw appartementencomplex met 40 sociale huur appartementen van ca. 50 – 70 m² woonoppervlak, met eigen tuin of balkon en parkeren voor de deur en 14 vrije huur appartementen van ca. 70 m² woonoppervlak, met eigen tuin of balkon en parkeren voor de deur

Heb je interesse in dit project?

Schrijf je in